Riskuje svoje zdravie ten, kto používa mikrovlnku?

Pohodlnosť dnešnej doby spôsobila, že mikrovlnku nájdeme takmer v každej domácnosti. Kedysi sme ju mali doma aj my. Krásne červená, pekne pasovala do kuchyne, jedlo sa v nej rýchlo zohrialo, takže ušetrila kopec času. A všetci sme boli naoko spokojní.

Všetci, až na naše telá, ktoré to rýchlo zohriate jedlo muselo prijímať. Kto sa už len zamýšľal nad tým, či mikrovlnka ničí živiny a vitamíny v jedle alebo môže byť nebodaj škodlivá?

Po narodení dcéry a príprave jedla pre ňu, ma nejak automaticky napadlo zohrievať jedlo klasicky na sporáku alebo v rúre a nie v mikrovlnke. Tak sme ju prestali používať úplne a predali sme ju. A čuduj sa svete, veľmi rýchlo sme si zvykli na klasické ohrievanie jedla na sporáku alebo v rúre.

Elektromagnetické žiarenie je len kvapka v mori

Za posledné roky sa objavili mnohé výskumy, ktoré potvrdzovali alebo naopak vyvracali škodlivosť mikrovlnky. Existujú predsa normy, ktoré sa stanovujú na elektromagnetické žiarenie, ktoré musí spĺňať, inak by ju nemohli predávať.

Odborníci tvrdia, že žiarenie v mikrovlnke je neionizované a nepredstavuje hrozbu pre náš organizmus. Mikrovlnky prenikajú do okolia len s veľmi malou intenzitou. Ale prenikajú! A aj americká FDA (Úrad pre kontrolu potravín a liečiv) odporúča, aby ste nestáli pred mikrovlnkou dlhšiu dobu.

Keď je taká neškodná, tak by predsa malo byť jedno či pred ňou stojím a pozerám sa, čo sa v nej robí. Alebo nie?

tachyonizovaný panenský kokosový olej

Ako funguje ohrievanie v mikrovlnke

Potraviny sa v mikrovlnke ohrievajú tak, že sa vytvára molekulárne trenie, ktoré však rýchlo ničí jemné molekuly vitamínov a fytoživín (rastlinných liečiv) prirodzene sa vyskytujúcich v potravinách.

Podľa Mika Adamsa, novinára a editora Natural News koreluje nárast rozšírenia nedostatku živín v západnom svete so zavedením mikrovlnnej rúry.

Podľa jednej štúdie, mikrovlnami ožiarená zelenina mala zničeného až 97% nutričného obsahu (vitamíny, fytolátky, ktoré pomáhajú a posilňujú imunitu a zlepšujú zdravie). Existujú dokonca určité dôkazy, že ožarovanie ničí prirodzenú harmóniu molekúl vody, čo vytvára energetický vzorec chaosu vo vode, ktorá sa nachádza vo všetkých potravinách.

Ľudia, ktorí používajú mikrovlnku pravidelne, väčšinou kráčajú po ceste degeneračných ochorení a celoživotného boja s obezitou. Tieto ochorenia sú spôsobené kombináciou podvýživy (prirodzený dôsledok zohrievania jedla v mikrovlnke) a nárastom toxických chemikálií v kupovanom jedle (konzervanty v jedle, farbivá, zvýrazňovače chuti a pod.). Plus sú tu ďalšie faktory ako emocionálna trauma, nedostatok pohybu, odpočinku, negatívne myšlienky, prejedanie sa a pod.

 

Pozor na plastové nádoby

Keď už si zohrievaš jedlo v mikrovlnke, vyhýbaj sa plastovým nádobám. Mnoho z nich obsahuje škodlivé látky, ako napr. bisfenol-A (BPA), ktorý je spájaný s poruchami štítnej žľazy, rakoviny, obezitou.

Niekoľko vedeckých nálezov ohľadne mikrovlnkových potravín

  • mikrovlnkou ožiarené potraviny strácajú 60-90% životného energetického poľa a ožarovanie urýchľuje štrukturálny rozpad potravín,
  • ožarovanie vytvára rakovinotvorné látky v mlieku a obilninách,
  • ožarovanie mení základné látky jedla, čo spôsobuje poruchy trávenia,
  • ožarovanie zmenilo rozklad základných látok, keď bola surová, varená alebo mrazená zelenina vystavená ožarovaniu hoci aj na veľmi krátku dobu a vytvorili sa voľné radikály,
  • ožiarené potraviny znížili schopnosť tela využiť vitamíny B-komplexu, vitamín C, vitamín E, základné minerály a lipotropiká,
  • ohrievanie pripravených jedál v mikrovlnke na teplotu dostatočnú ku konzumácii, vytvorilo:
  • –  d-Nitrosodietanolamín (veľmi známu rakovinotvornú látku),
  • – destabilizáciu aktívnych proteínových bimolekulárnych zlúčenín.
  • – mikrovlnné emisie spôsobili tiež zmenu katabolického (rozkladného) chovania glukozidu a galaktozidu – prvkov v zmrazenom ovocí, keď sa takýmto spôsobom rozmrazovali.

Myšlienky na záver:

Je na zvážení každého či bude alebo nebude používať mikrovlnku. Cestu a spôsob ako sa staráme o svoje zdravie, čo dávame do svojho tela si volí každý sám.  

 

Zdroje: https://naturalnews.com/021966.html, https://www.naturalnews.com/023011_microwave_food_oven.html, https://authoritynutrition.com/microwave-ovens-and-health/

Odpovedať

Navigovať